Wijnreizen tours en wijnproeverijen

Ga verstandig om met alcohol en geniet met mate. Onder de 18 jaar wordt er geen alcohol geschonken!

Hallo ik ben Peter en verzorg graag een wijnproeverij of wijntour voor u in de Loirestreek in Frankrijk. Ik heb een uitgebreide wijnkelder, een kleine wijngaard, en maak mijn eigen wijn. Dit is wel voor eigen gebruik maar proeven kan.

Meerdaagse wijntour in Frankrijk hier een bezoek in de kelders van Domaine Gigou.

Rondleiding en wijnproeverij bij Pascal Janvier

Op bezoek bij Laurent Benoist van Domaine du Vieil Orme.

Foto: Laurent Benoist Domaine du Vieil Orme

Ik organiseer verschillende wijntours en wijnproeverijen die u kunt boeken. Dit is kleinschalig van opzet 2 tot 6 personen.
In uitzonderlijke gevallen is 8 pers ook mogelijk maar dat is de maximale grote van een groep.

Ik beschik over een kleine wijngaard en maak zelf wijn, ook heb ik een uitgebreide wijnkelder waar je lekker kunt proeven. U krijgt een uitgebreide uitleg en hoeft bij mij niets te kopen. Bij iedere proeverij krijgt u een rondleiding. De beschikbaarheid (data) is op basis van het aantal aanmeldingen.
Voor meerdaagse evenementen zijn er diverse overnachtings mogelijkheden hier, of bij een lokale camping.
Ook is een hotelovernachting mogelijk bij een plaatselijk hotel.

Wat organiseer ik in Frankrijk: 

Optie 1. Eenvoudige wijnproeverij met uitgebreide uitleg in mijn eigen Cave du Vin met 3 wijnen naar keuze. Prijs 12,50 pp

Optie 2. Uitgebreide wijnproeverij met uileg in mijn eigen Cave du Vin met 6 wijnen 3 wit en 3 rood door mij geselecteerd. Deze worden georganiseerd in de ochtend of middag. Prijs 26,50 pp. Vanaf 2 personen 

Optie 3. Zeer uitgebreide wijnproeverij in Frankrijk 12 wijnen (cursus) met uitgebreide uitleg over de wijnen en bezoek aan de wijngaarden. Inclusief geur en smaak proeverij. Lunch of diner naar keuze in overleg. Prijs 125,- pp dit duurt de gehele dag. Vanaf 2 personen.

Optie 4. Zeer uitgebreide wijnproeverij in Frankrijk 12 wijnen (cursus) met uitgebreide uitleg over de wijnen en een proeverij van diverse Franse kazen. Inclusief geur en smaak proeverij. Lunch of diner naar keuze in overleg. Prijs 145,- pp dit duurt de gehele dag. Vanaf 2 personen.

Voor de echt geïnteresseerde wijnliefhebbers en cultuur liefhebbers organiseer ik ook meerdaagse evenementen naar top wijnhuizen.

Optie 1. De 3 daagse wijn tour  met 1 dagtrip naar een ander wijngebied in de Loirestreek hierbij we bezoeken verschillende wijnboeren en wijngaarden maar ook kastelen en andere bezienswaardigheden (lunch en diner) op eigen kosten. Prijs 375,- p/p
Optie 2. De 5 Daagse wijn tour (lunch en diner) op eigen kosten met 3 dagtrips naar verschillende wijngebieden in de Loirestreek. Prijs 625,- p/p

Voor aanvullende vragen over een verblijf of hotel overnachting ga naar de contact pagina.

Wijnproeverijen in Nederland
Heb je geen tijd om in Frankrijk wijn te proeven kan het ook in Nederland.
Ik heb ook in Nederland een uitgebreide wijnkelder dus daar kun je ook wijn proeven. Ook de geuren worden uitgebreid behandeld middels een geur tasting. 
Ook zijn proeverijen op locatie mogelijk bij jou thuis in Nederland of België, vanwege de kosten is het wel handiger dan minimaal 6 en maximaal 17 personen uit te nodigen. Reiskosten zijn 0,60 cent p/km. Wilt u een prive proeverij voor vrienden of familie? Een persoonlijke proeverij voor 2 personen is mogelijk alleen hoe groter de groep hoe voordeliger het is.
De kosten van een proeverij zijn vanaf 17,50 pp afhankelijk van het aantal wijnen en wat u wensen zijn.  En de soort proeverij simpel of heel uitgebreid.